Dinxperlo Herrinert

Ritueelbegeleider | Uitvaartspreker

Dinxperlo Herrinert

Hieronder staan enkele artikelen welke gepubliceerd zijn in Dinxperlo Herrinert.

Dinxperlo Herrinert

‘Dinxperlo Herinnert’; een herinneringsavond voor jong en oud

 

Op zaterdag 25 november organiseren uitvaartbegeleider Debby Marcus en uitvaartsprekers Willy Wienholts en Mirjam Westendorp een herinneringsavond op de Nieuwe Begraafplaats in Dinxperlo. Dinxperlo Herinnert draait om het gezamenlijk stil staan bij gemis van overleden dierbaren.

Samen herinneren – Samen herdenken – Samen zijn
Om 18.30 uur verzamelen alle belangstellenden zich op de parkeerplaats bij het Welinkbos. Bij de ingang van de begraafplaats krijgt iedereen een brandend kaarsje en samen wandelt men door de prachtige laan van rododendrons naar het open veldje. Fakkels
en vuurkorven wijzen hier de weg.

Tijdens een kort, ingetogen programma van hooguit een half uur is er ruimte voor muziek, proza en gedichten. Daarna is iedereen vrij om zijn of haar kaarsje bij een graf plaatsen. De hele begraafplaats is sfeervol verlicht met fakkels en vuurkorven.

Voor mensen die een dierbare elders hebben begraven of gecremeerd wordt er een mooie herinneringsplek gecreëerd om het kaarsje te plaatsen. Na afloop is er gelegenheid om nog even samen te komen voor een warm drankje en om nog wat na te praten.

Iedereen is welkom
Aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom, benadrukt de werkgroep. “De herinneringsavond is zeker niet alleen voor mensen uit Dinxperlo! Iedereen die de behoefte voelt om in een gezamenlijke setting stil te staan bij verdriet en gemis, is van harte welkom.”

Ook kinderen mogen deelnemen aan Dinxperlo Herinnert. Je hoeft hen niet weg te houden van rouw en verlies. Het is juist belangrijk dat kinderen van volwassenen leren om open te zijn over verdrietige gevoelens en dat het helpt om het erover te hebben met elkaar.

Scouting Saksenheerd
De scoutingclub uit Breedenbroek is nauw betrokken bij Dinxperlo Herinnert. De jeugdleden helpen met het uitdelen van de graflichtjes en de oudere kinderen helpen met het aansteken van de fakkels die de gehele begraafplaats sfeervol zullen verlichten. Ook letten ze op de vuurkorven. Op deze manier kunnen deze jongeren iets betekenen voor een ander, iets dat hoog in het vaandel staat bij de scoutingclub.

Wilt u Dinxperlo Herinnert steunen?
Wilt u de Stichting een warm hart toedragen? Dat kan door een vrije gift over te maken op rekeningnummer NL46 RBRB 88 41 883 952 t.n.v. Stichting Dinxperlo Herinnert.

Kijk op de Facebookpagina van Dinxperlo Herinnert voor meer informatie en een update.

Ieder mens is uniek

Ieder mens is uniek  –  niemand is hetzelfde.

Dit verdient ook een op maat gemaakt uniek verhaal.

Want of het nu gaat om een huwelijk, een uitvaart of een andere bijzondere gebeurtenis, alles verdient een waardevolle herinnering.

Ik zou u hierbij graag willen helpen en ondersteunen.