Lezingen

Ritueelbegeleider | Uitvaartspreker

Verschillende lezingen en gastlessen

Ik had een fijne baan in de zorg en sportte veel totdat ik na het maken van een salto verkeerd terecht kwam en vanuit mijn rolstoel verder moest leven.
22 jaar heb ik mogen ervaren hoe belangrijk en fijn het is om voor andere mensen te mogen zorgen.
Ik werkte als zorg coördinator in een woonzorginstelling en als ziekenverzorgster in de wijk.

Maar wat als je ineens zelf de patiënt bent, en afhankelijk wordt van anderen die jouw moeten verzorgen.
Dat overkwam mij en hierdoor leerde ik de andere kant van mijn beroep kennen.

Tijdens de vele opnames in het ziekenhuis, verpleeghuis, en in een revalidatiecentrum heb ik veel gezien, gehoord en zelf ondervonden.
Tevens kwam ik er achter hoe je door instanties en de vele regels hier in zorgland afhankelijk kunt worden gemaakt.
Dit terwijl je zelf iedere dag vecht voor je zelfstandigheid.

Door mijn ervaringen te delen met andere mensen, kwam ik erachter dat ik met “mijn verhaal “andere mensen kon helpen.
Mede hierdoor ben ik begonnen met het geven van lezingen en gastlessen.
Voor verenigingen, zorgmedewerkers en studenten.

Door anderen een kijkje in mijn leven te geven, probeer ik een duidelijk beeld te geven hoe je leven er uit kan gaan zien wanneer je leven moet met een chronische aandoening.
En te laten zien dat je toch goed kan functioneren vanuit je rolstoel.

Ervaring leert dat men mijn gastlessen heel boeiend maar vooral ook erg leerzaam vind.

Desondanks vertel ik geen zielig verhaal, maar laat ik zien dat geluk vaak schuilt in de kleine alledaagse dingen.

Reviews

“Leven in een rolstoel en alles wat er op je pad komt “

Op onze verenigingsavond was het stil na afloop, door de bijzondere verhalen die Willy vertelde over haar veel bewogen leven. Welke impact dit had voor haar jonge gezin, haar doorzettingsvermogen, haar inzet om hulp te moeten krijgen in navolging van haar ziekte met ernstige gevolgen. En toch verteld ze het op een dusdanige manier dat het met enige zelfspot en humor wordt gebracht. Petje af voor Willy !!!

Namens de OVG Wichmond

OVG Wichmond

Ik vond je les leerzaam, goed voorbereid door jou, ik werd er stil van en ik vond het erg indrukwekkend doordat je een vrouw bent met doorzettingsvermogen, die iets wil bereiken ondanks je beperkingen. Waar een wil is, is een weg op 1 been, die met beide benen op de grond staat.(spreekwoord). Ook hoe je vertelde over je tegenslagen en dan toch steeds weer een nieuw doel in je leven stelt, vond ik bijzonder om te horen. Je vertelde over je ziekte en pijn en wat het deed met jou en je familie. Dat je het samen moet doen in het leven, want dan kom je er wel.
Willy, nogmaals bedankt voor je leerzame en indrukwekkende gastles.

Peter Kraan

Hallo Willy,
Allereerst ontzettend goed van je dat je het “bijltje” er niet bij hebt neergelegd maar doorgeknokt hebt en nog steeds doet. Ik vond het een interessante gastles. Genoeg theorie maar niet te veel, zodat het niet “saai” wordt. Leuk dat je foto’s en filmpjes hebt gebruikt. Dit vind ik een verhaal altijd leuker maken. Het maakt je verhaal ook nog duidelijker. Je kan je dan indenken hoe iets er dan uitziet.
Ga door, geef nooit op.

Laura Grievink-Omvlee

In september 2020 heeft Willy een lezing gehouden voor onze afdeling van Vrouwen van Nu. Indrukwekkend te horen hoe een aanvankelijk klein lijkende blessure grote gevolgen heeft voor haar leven en hoe zij vervolgens hier mee moet dealen.
Een verhaal van zorgen en tegenslagen maar vooral van moed houden en een enorm doorzettingsvermogen en zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. Wij waren er stil van.
Ik wens je veel succes op de nieuwe weg(en) die je inslaat.

Elly Faber

Ik heb met grote interesse naar je verhaal geluisterd. Ik vond dat je het heel helder en duidelijk vertelde. Ik kreeg soms zelfs kippenvel van wat je meegemaakt hebt allemaal.

Ik heb grote respect voor de manier hoe je dit allemaal hebt opgepakt! Ik wens je veel succes met je toekomstige plannen.

Patricia

Ieder mens is uniek

Ieder mens is uniek  –  niemand is hetzelfde.

Dit verdient ook een op maat gemaakt uniek verhaal.

Want of het nu gaat om een huwelijk, een uitvaart of een andere bijzondere gebeurtenis, alles verdient een waardevolle herinnering.

Ik zou u hierbij graag willen helpen en ondersteunen.