over mij

Ritueelbegeleider | Uitvaartspreker | Presentatie en Gastlessen verzorgen

Wie is Willy Wienholts?

Ik ben Willy Wienholts en woon samen met mijn man en twee kinderen in Dinxperlo. Dit ligt in de gemeente Aalten, in de Achterhoek.

Op zestienjarige leeftijd maakte ik voor het eerst kennis met het verzorgen van andere mensen. En sindsdien wist ik: dit is het beroep dat bij mij past!!
Ik heb tot mijn vierendertigste gewerkt als zorgcoördinator in een woonzorginstelling en als ziekenverzorgster in de wijk. Tijdens dit werk heb ik veel mensen waarbij het levenseinde naderde mogen begeleiden en verzorgen. Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan, en ervaren hoe belangrijk dit voor een ander kan zijn.

Deze ervaringen hebben er voor gezorgd dat ik de keuze heb gemaakt om mij om te laten scholen tot ritueelbegeleidster/ uitvaartspreekster.

Mijn ervaringen

Door zelf te ervaren dat je leven veel mooie, maar ook verdrietige kanten kan hebben, en dat we leven met een lach en een traan, wilde ik hier wat mee gaan doen.

Cursus en opleidingen.

Ik ben erg leergierig en om mijn werk goed uit te kunnen oefenen, en mijzelf steeds te verbeteren, ben ik bezig om mij continu verder te ontwikkelen.

Zo heb ik de laatste jaren veel cursussen en scholingen gevolgd en heb ik mij laten omscholen tot ritueelbegeleidster.

Spreken in het dialect.

Ik ben een geboren en getogen Dinxperlose en beheers het dialect zoals die in de omgeving van Dinxperlo gesproken wordt. Hierdoor is het voor mij mogelijk om voor te gaan tijdens de dienst in het dialect.

Ieder mens is uniek

Ieder mens is uniek  –  niemand is hetzelfde.

Dit verdient ook een op maat gemaakt uniek verhaal.

Want of het nu gaat om een huwelijk, een uitvaart of een andere bijzondere gebeurtenis, alles verdient een waardevolle herinnering.

Ik zou u hierbij graag willen helpen en ondersteunen.